Tartaletky s námi můžeš péct téměř pro každou příležitost. Je to ideální dezert na narozeninové oslavy, party, svatební rauty či firemní večírky. My si je také dopřáváme, třeba jen tak k odpolední kávě. Neustále zkoušíme nové chutě a ladíme kombinace. Pojď do toho s námi. Malinový džem v Tartaletkách se výborně snoubí s luxusní blonde čokoládovou pěnou, která nese svůj typický karamelový nádech. Harmonie.
Recept na 10 ks
Linecké těsto (Pâte sucrée) ingredience
250 g hladké mouky 1 g soli 130 g másla (změklého) 110 g cukru moučka 1 vejce
Nahřej v kastrůlku malinové pyré na teplotu 40 °C a přidej cukr krupici, pektin a míchej.
Vař přibližně minutku.
Přendej do mixovací nádoby a rozmixuj.
Nalej do upečené Tartaletky část malinového džemu. Vychází to přibližně 20 g na porci.
Dej takto naplněné Tartaletky do lednice a mezitím si připrav blonde čokoládovou pěnu.
Blonde čokoládová pěna
80 g žloutků 26 g cukru krupice 110 g blond čokolády * 220 g šlehačky 2 plátky želatiny
* Doporučit můžeme Barry Callebaut Čokoládu 30,4%. Tato blonde čokoláda má formu peciček. Dobře se s ní pracuje a vyznačuje se intenzivní vyváženou chutí s bohatými karamelovými tóny. Výborně se hodí na přípravu pěny do těchto Tartaletek. Čokoládu najdeš 👉 zde.
Postup na pěnu z Blonde čokolády a dokončení Tartaletek
Namoč si želatinu do studené vody.
Rozpusť blonde čokoládu nad párou.
Bokem nahřej nad párou také žloutky společně s cukrem. Šlehej, dokud nezískáš nadýchanou pěnu.
Přidej vymačkanou želatinu do žloutkové pěny. Šlehej dokud se zcela nespojí a postupně vlévej rozpuštěnou čokoládu. Míchej stěrkou.
Šlehačku našlehej do polo ušlehání. (Je příjemnější ji jíst, když není úplně našlehaná).
Při teplotě 35 – 40 °C nalij čokoládovou směs do šlehačky a jemně zamíchej stěrkou.
Čokoládovou pěnu nalij do Tartaletky a dej do lednice na pár hodin ztuhnout.
Pod vedením našeho cukráře Xaviera ti odhalíme tajemství několika druhů Tartaletek. Naučíme tě základní těsto různými metodami a techniky tvorby korpusů. Různé náplně, krémy, pyré a džemy v kombinaci s originálním zdobením vykouzlí dokonalé souhry chutí.