Božské cookies z Paříže

18.5. 2020Michaela5651x2

Jak jinak než s čokoládou. Pečeme je často, nejen dětem. Recept Xavier vyladil ve Francii, kde se na ně stála fronta. Teď jsou v řadě i naše děti, a tak jsme ubrali i trochu cukru.

Myšlenka amerického snu už je možná mýtus, avšak náš recept na cookies, které mají svůj historický původ ve Spojených státech amerických, je skutečný sladký sen. Xavier tyto cookies vyladil k dokonalosti v Paříži, když pracoval po boku Erica Kaysera, slavného francouzského cukráře a majitele proslulých cukráren a pekáren.

Čím jsou tak tyto cookies jedinečné? Pokud dodržíte recept a postup, tak zaručujeme, že pochopíte.

Recept na cookies od Xaviera

300 g másla
425 g třtinového cukru
2 vejce
1 žloutek
8 g soli
525 g hladké mouky
12 g kypřícího prášku
250 g vlašských ořechů
225 g hořké čokolády 55% (ideálně penízky)
180 g mléčné čokolády 

Jak dosáhnout sladké dokonalosti

  • Smícháme měkké máslo a cukr. Přidáme vejce a poté suché ingredience (mouku, sůl a kypřící prášek). Přisypeme ořechy. Nakonec přidáme čokoládu.
  • Rozdělíme na tři stejné části (každá přibližně 650 g)
  • Vytvoříme 30 cm dlouhé válečky. (Z každého později vytvoříme 12 sušenek.)
  • Dáme přes noc do ledničky, aby nám válečky krásně zatuhly a šly dobře krájet.
  • Nakrájíme a položíme na pečící plech. Mezi každým kolečkem necháme dostatečný prostor. Zvětší během pečení svůj objem.

Náš šéfcukrář Xavier doporučuje umístit jeden plech nad plech s cookies, zabráníš tak tomu, aby se svrchu spálily.

  • Pečeme na 175 °C, 12 – 14 min podle typu trouby. Cookies by měly být nahoře zlatavé, ale ne příliš, aby byly uvnitř měkoučké.
  • Okamžitě po upečení je sundej z plechu, aby se nevysušily.

Cookies co mají styl jsou na světě! Lepší jsme ještě nejedli! Dej nám vědět, jak ti chutnali a jaké varianty pečeš ty.

Komentáře
  1. Lenka napsal:

    Asi by bylo fajn napsat do receptu, na kolik přibližně to vyjde sušenek. Mám v lednici těsto a asi budu chodit po sídlišti a rozdávat sušenky při tomto množství:/

    • Martina napsal:

      Jejda Leni, děkujeme za připomínku. Rozhodně máte pravdu, že údaj doplníme.
      Je tedy fakt, že u nás většinou půlku dávky dáme ve formě válečku do mrazáku, čehož ihned po upečení a snědení první dávky litujeme a velmi záhy pečeme další;)
      Každopádně sousedé u vás případně jistě nepohrdnou
      Dejte vědět jak chutnalo❤️

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • Sweetletter

    Jednou za čas pošleme sladkou inspiraci. Recepty, zajímavosti, tipy a rady ze světa Sweeťáků.

    Stisknutím tlačítka "souhlasím ...", souhlasíte s tím, že vám budu posílat na vložený email zprávy se zajímavým obsahem z oblasti cukrovinek. Na emaily se můžete těšit zpravidla 2x měsíčně a pokud narazím na zajímavou tvorbu někoho dalšího, rád dám i o jeho práci vědět. Pokud už nebudete chtít e-maily dále dostávat, kdykoliv můžete tento souhlas odvolat prostřednictvím odhlašovacího odkazu v každé zprávě. Vaše údaje bude spravovat má firma sweetflow.cz podle těchto zásad zpracování a ochrany osobních údajů.
  • Kategorie