Myšlenka amerického snu už je možná mýtus, avšak náš recept na cookies, které mají svůj historický původ ve Spojených státech amerických, je skutečný sladký sen. Xavier tyto cookies vyladil k dokonalosti v Paříži, když pracoval po boku Erica Kaysera, slavného francouzského cukráře a majitele proslulých cukráren a pekáren.
Čím jsou tak tyto cookies jedinečné? Pokud dodržíte recept a postup, tak zaručujeme, že pochopíte.
Recept na cookies od Xaviera
300 g másla
425 g třtinového cukru
2 vejce
1 žloutek
8 g soli
525 g hladké mouky
12 g kypřícího prášku
250 g vlašských ořechů
225 g hořké čokolády 55% (ideálně penízky)
180 g mléčné čokolády
Náš šéfcukrář Xavier doporučuje umístit jeden plech nad plech s cookies, zabráníš tak tomu, aby se svrchu spálily.
Cookies co mají styl jsou na světě! Lepší jsme ještě nejedli! Dej nám vědět, jak ti chutnali a jaké varianty pečeš ty.
Asi by bylo fajn napsat do receptu, na kolik přibližně to vyjde sušenek. Mám v lednici těsto a asi budu chodit po sídlišti a rozdávat sušenky při tomto množství:/
Jejda Leni, děkujeme za připomínku. Rozhodně máte pravdu, že údaj doplníme.
Je tedy fakt, že u nás většinou půlku dávky dáme ve formě válečku do mrazáku, čehož ihned po upečení a snědení první dávky litujeme a velmi záhy pečeme další;)
Každopádně sousedé u vás případně jistě nepohrdnou
Dejte vědět jak chutnalo❤️
Není to moc přeslazené?
Hezký den, cookies bývají sladší, pokud to nemusíte, můžete ubrat cukr a použít víceprocentní čokoládou. Vyzkoušejte a uvidíte, přece jen, každý má jiný chuťový vkus a je tak těžké soudit 🙂