Bûche de Noël

Tradiční sváteční roláda z Francie - Vánoční poleno

Láká tě vyzkoušet na Vánoce něco originálního a neokoukaného?

Co kdyby se letos u vás servíroval gurmánský zážitek a cukrářský skvost?

 

Nauč se tradiční francouzské vánoční poleno.

Bûche de Noël je nádherný dort, který přichází v mnoha podobách a kreacích.

Dveře do cukrářského umění a přímo do pohádkové fantazie ti otevře francouzský cukrář.

 

Kde se vůbec sváteční poleno vzalo?

Původ bûche de Noël sahá až do středověku. Polena dřeva – často z ovocného stromu, aby se zajistila úspěšná úroda v příštím roce – se přivezla domů a umístila se do krbu, který v té době fungoval jako epicentrum dění v každé rodině. V závislosti na regionu a jeho různých přesvědčeních se na špalek před zapálením posypala sůl, nalilo víno nebo svěcená voda. Například kropení vínem bylo dalším způsobem, jak zaručit, že úroda hroznů v následujícím roce bude bohatá.

Poleno pak pro štěstí muselo od Štědrého dne hořet alespoň tři dny – ideálně až do Nového roku. To byl jen začátek: popel z kmene poskytoval ochranu před úderem blesku a uhlíky se používaly po celý rok v různých léčivých lektvarech.

A jak se z této tradice dostalo poleno až na talíř?

Postupně v domácnostech mizely tradiční krby, nahrazovaly je kamna na dřevo. Vzhledem k tomu, že pro rituál vánočního polena nezůstalo žádné centrum, byla menší polena umístěna jako dekorativní připomínka na stůl a bylo jen otázkou času, kdy si někdo uvědomí, že by bylo mnohem hezčí poleno sníst, než se na něj jen dívat.

Bûche de Noël jako dezert byl na světě.

Bûche de Noël je tvojí vstupenkou do nádherných kreací.

Nauč se jak vyrobit a sestavit Vánoční poleno, Bûche de Noël, sváteční roládu.

Díky speciální sváteční edici online kurzu, který pro tebe připravil profesionální cukrář, to zvládne každý, kdo má chuť se učit novým technikám a zároveň se chce blýsknout na oslavě, nebo jen tak u kávy.

Ve speciální edici online kurzu Bûche de Noël se dozvíš:

 

Tipy a vychytávky

  • Jak na moderní Bûche de Noël krok za krokem
  • Jak na originální zdobení
  • Jak pracovat s cukrářskými pomůckami
  • Vychytávky z praxe profesionálního cukráře, které se v kuchařkách nedozvíš
Bûche de Noël -Vánoční poleno

Co vše je součástí online kurzu Bûche de Noël?

Videa

Tvorba rolády krok za krokem ve videích se zaměřením na postup. Videa s titulky si můžeš pouštět opakovaně kdykoliv a kdekoliv.

Fotky

Veškeré postupy jsou také na fotkách.

Informace a zajímavosti

o surovinách, technikách, postupech, historii. Vzdělávání v cukrařině bereme zodpovědně:)

Recepty v pdf

k vytisknutí do kuchařky nebo na lednici

Tipy na suroviny a pomůcky

Praktická doporučení cukrářských pomůcek a kvalitních surovin.

Kolik takový online kurz stojí?

Fyzický kurz cukrařiny, kde se naučíš Bûche de Noël stojí 3200Kč.

Speciální edici online kurzu Bûche de Noël můžeš nyní získat

jen za 850 Kč.

A to není vše!

Ke kurzu získáš tyto bonusy navíc!

+ BONUS  #1

Záleží nám na vzdělávání v kuchyni. Připravujeme pro vás online kurzy pečení, to nejlepší z poctivé cukrařiny na jednom místě.

S přihlášením do online kurzu získáš ucelený přístup k dalším 7 ONLINE LEKCÍM.

Žloutkový krém - Vláčné korpusy - Lehké krémy - Mandová náplň -

Francouzská bageta - Italský meringue - Zaklady kváskového pečení

+ BONUS  #2

Certifikát s tvým jménem o absolvování kurzu.

poukaz

+ BONUS  #3

Sleva na celý nákup na pastry.cz

+ BONUS  #4

Sleva na celý nákup Diana - svět oříšků.

+ BONUS  #5

Podpora cukráře po telefonu.

Postupuješ vlastním tempem. S naší podporou. Přístup ke kurzu máš už navždy.

Po přihlášení ti přijdou na e-mail přístupy do členské sekce.

Díky obsahu kurzu a všem materiálům tvoříš kdykoliv a kdekoliv. Vše ti zůstává napořád!

Chceš se na cokoliv zeptat? Podívej se na nejčastější dotazy tady.

Napiš nám na my@sweetflow.cz.

 tým Sweet Flow

Těšíme se i na tvé sváteční pečení a radost z tvoření:)

Online kurzy pečení

... z pohodlí tvé kuchyně. Pomohou ti zvládnout i ty největší cukrářské výzvy!

Daruj online kurz i jako dárek.

OSTRUŽINOVÝ DORT

Dort, co má sex-appeal!
millefeuille

MILLEFEUILLE

Tisíce lístků a umění cukrařiny
Eclair

MASTERCLASS: CHOUX

Odpalované těsto
kváskový chléb Šumava

PRVNÍ KVÁSKOVÝ CHLEBA

Začni péct jednoduše

MOJE MAKRONKY

13 druhů a náplní, videa, tipy
Mini pavlova

DORT PAVLOVA

Lehká, ale vydrží?
Opera dort

OPERA DORT

Vrchol francouzské cukrařiny
Tartaletka

TAJEMSTVÍ TARTALETEK

Fantazie a kreace
Bûche de Noël -Vánoční poleno

Bûche de Noël

Vánoční poleno
mousse cake

LEHKÉ DORTY

Odlehčené, bezlepkové, snové
Sacher dort

SACHER DORT

Dost bylo suchých Sacherů!
kváskový chleba

PRŮVODCE KVÁSKOVÝM PEČENÍM

Kvásek je životní styl
Cukroví linecké

IKONICKÉ DRUHY CUKROVÍ

České i francouzské. Od cukráře i praprababiček.
Croissanty

LAMINOVÁNÍ A CROISSANTY

Pečivo, Viennoiserie
kremrole

ČESKÉ KREMROLE

Základy listového těsta a jak na 2 druhy kremrolí

LASKONKY

Tradiční české i hravé moderní

SWEET TAPAS

Minidezerty
Millefuille

KŘEHKÉ LISTOVÉ TĚSTO

Technika, postup, recepty
zástěra Sweetflow

ONLINE KURZ V DÁRKOVÉM BALÍČKU

Dárkový poukaz na online kurz a stylová zástěra v dárkové krabičce.
V kuchyni ve škole

V KUCHYNI PO ŠKOLE

Vzdělávací aktivity pro děti do kuchyně