Bûche de Noël
Tradiční sváteční roláda z Francie - Vánoční poleno
Láká tě vyzkoušet na Vánoce něco originálního a neokoukaného?
Co kdyby se letos u vás servíroval gurmánský zážitek a cukrářský skvost?
Nauč se tradiční francouzské vánoční poleno.
Bûche de Noël je nádherný dort, který přichází v mnoha podobách a kreacích.
Dveře do cukrářského umění a přímo do pohádkové fantazie ti otevře francouzský cukrář.
Kde se vůbec sváteční poleno vzalo?
Původ bûche de Noël sahá až do středověku. Polena dřeva – často z ovocného stromu, aby se zajistila úspěšná úroda v příštím roce – se přivezla domů a umístila se do krbu, který v té době fungoval jako epicentrum dění v každé rodině. V závislosti na regionu a jeho různých přesvědčeních se na špalek před zapálením posypala sůl, nalilo víno nebo svěcená voda. Například kropení vínem bylo dalším způsobem, jak zaručit, že úroda hroznů v následujícím roce bude bohatá.
Poleno pak pro štěstí muselo od Štědrého dne hořet alespoň tři dny – ideálně až do Nového roku. To byl jen začátek: popel z kmene poskytoval ochranu před úderem blesku a uhlíky se používaly po celý rok v různých léčivých lektvarech.
A jak se z této tradice dostalo poleno až na talíř?
Postupně v domácnostech mizely tradiční krby, nahrazovaly je kamna na dřevo. Vzhledem k tomu, že pro rituál vánočního polena nezůstalo žádné centrum, byla menší polena umístěna jako dekorativní připomínka na stůl a bylo jen otázkou času, kdy si někdo uvědomí, že by bylo mnohem hezčí poleno sníst, než se na něj jen dívat.
Bûche de Noël jako dezert byl na světě.
Bûche de Noël je tvojí vstupenkou do nádherných kreací.
Nauč se jak vyrobit a sestavit Vánoční poleno, Bûche de Noël, sváteční roládu.
Díky speciální sváteční edici online kurzu, který pro tebe připravil profesionální cukrář, to zvládne každý, kdo má chuť se učit novým technikám a zároveň se chce blýsknout na oslavě, nebo jen tak u kávy.
Ve speciální edici online kurzu Bûche de Noël se dozvíš:
Tipy a vychytávky
- Jak na moderní Bûche de Noël krok za krokem
- Jak na originální zdobení
- Jak pracovat s cukrářskými pomůckami
- Vychytávky z praxe profesionálního cukráře, které se v kuchařkách nedozvíš
Co vše je součástí online kurzu Bûche de Noël?
Videa
Fotky
Informace a zajímavosti
Recepty v pdf
Tipy na suroviny a pomůcky
Kolik takový online kurz stojí?
Fyzický kurz cukrařiny, kde se naučíš Bûche de Noël stojí 3200Kč.
Speciální edici online kurzu Bûche de Noël můžeš nyní získat
jen za 850 Kč.
A to není vše!
Ke kurzu získáš tyto bonusy navíc!
+ BONUS #1
Záleží nám na vzdělávání v kuchyni. Připravujeme pro vás online kurzy pečení, to nejlepší z poctivé cukrařiny na jednom místě.
S přihlášením do online kurzu získáš ucelený přístup k dalším 7 ONLINE LEKCÍM.
Žloutkový krém - Vláčné korpusy - Lehké krémy - Mandová náplň -
Francouzská bageta - Italský meringue - Zaklady kváskového pečení
+ BONUS #2
Certifikát s tvým jménem o absolvování kurzu.
+ BONUS #3
Sleva na celý nákup na pastry.cz
+ BONUS #4
Sleva na celý nákup Diana - svět oříšků.
+ BONUS #5
Podpora cukráře po telefonu.
Postupuješ vlastním tempem. S naší podporou. Přístup ke kurzu máš už navždy.
Po přihlášení ti přijdou na e-mail přístupy do členské sekce.
Díky obsahu kurzu a všem materiálům tvoříš kdykoliv a kdekoliv. Vše ti zůstává napořád!
Chceš se na cokoliv zeptat? Podívej se na nejčastější dotazy tady.
Napiš nám na my@sweetflow.cz.
tým Sweet Flow
Těšíme se i na tvé sváteční pečení a radost z tvoření:)
Online kurzy pečení
... z pohodlí tvé kuchyně. Pomohou ti zvládnout i ty největší cukrářské výzvy!
Daruj online kurz i jako dárek.