Jablka vybízí k upečení babiččina štrůdlu z křehkého listového těsta, z hrušek bych hned udělala maminčin kompot a dýně je naprosto dokonalá snad ve všem. Receptů je tolik, že se dá péct od září až do Halloweenu, ale to by asi za chvíli nikdo doma nejedl. Proto přicházíme s výběrem několika jednoduchých perliček, které musíš vyzkoušet doma i ty.
V jedné misce promíchej vybrané suché ingredience: mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu, skořici a špetku soli. V druhé misce prošlehej vejce a cukr, dýňové pyré, mléko a máslo. Tekutou část nalej do misky k mouce. Smíchej a nech několik minut odpočívat. Zapni vaflovač, ať se ti zahřeje. Zlehka potři olejem. A pak asi 4 minutky peč ve vaflovači. Hotové pokapej medem nebo sirupem a ozdob zakysanou smetanou.
Rozpusť máslo a čokoládu. V kuchyňském robotu spoj všechny ingredience dohromady a promíchej. Do formy 30 x 20 cm dej těsto a rovnoměrně rozprostři. Umísti do ledničky.
Jak na dýňové pyré? Připrav si 600 g dýně, 40 g másla, 40 g třtinového cukru, 1 pomeranč, trochu vody. Všechny ingredience pokrájej a dej na plech. Přikryj alobalem a peč na 160°C půl hodiny. Přendej a rozmixuj do pyré.
Namoč želatinu do studené vody. V mixéru smíchej dýňové pyré, sýr na cheesecake a zakysanou smetanu. Mixuj. Přidej rozpuštěnou bílou čokoládu. Zahřej a přidej želatinu. Přidej rozpuštěnou želatinu do směsi . Pořádně promíchej. Nalej do formy. Na 4 hodiny dej do lednice než přidáš želé.
Namoč želatinu do studené vody. Nahřej šťávu z pomeranče, marakuju, cukr krupici a chilli nakrájené najemno (bez semínek). Přidej želatinu. Nech vychladnout na 30 stupňů a nanes na cheesecake. Nech zatuhnout alespoň 6 hodin.
Dobrou chuť.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, je možné cheescake v tomto podání zamrazit a vyndat dle aktuální potřeby ? Dekuji
Hezký den, Luci, ano, takto to můžete udělat 🙂