Tento úžasný mrkvový dort mi rukama prošel již několikrát a v různých zemích. Pekl jsem ho už pro spoustu zákazníků a vyladil jsem ingredience k dokonalosti. Zkoušel jsem různé alternativy a kombinace. Teď můžu prohlásit, že výsledek je božský.
Xavier
Ganache montée (recept u lekce zdarma poctivé krémy) a ořechy
Nastrouhaná kůra z 1 limetky nebo citrónu (ideálně bio kvality)
Mrkvový dort je hotový.
Bon Appetit!
Děkuji za recept, určitě vyzkouším, sice nemám kokosový olej, ale to množství dodám rostlinným, snad to neubere na chuti. Již jsem ,,mrkváč,, několikrát pekla, miluji jeho vláčnost, ale váš recept je obsáhlejší a dokonalejší, tak mi určitě stojí zato jej vyzkoušet…těším se
Alenko, moc se těšíme na tvé dojmy. Jiný olej nevadí. Na tom receptu je fajn ta zdravá přidaná hodnota a každý si může upravit podle toho, co má rád a co třeba potřebuje dolnit. Ať ti tvoření dělá radost❤️
Zdravím, vyzkoušela recept od vás na mrkvový dort, je opravdu LUXUSNÍ! Děkuji 🙂
Máme velkou rádost:) Děkujeme!
Fantasticky! Na sviatky som robila 2 recepty a tento vyhral na 1* iný už robiť nebudem
Ďakujem ❤️
Ivanko, děkujeme! To nás moc těší 🙂
Zdravím. Musím doplnit zásoby a pak určitě tento recept na mrkvový dort vyzkouším. Už jsem dělala ze špenátu a byl výborný. Teď je na řadě ten od vás. Děkuji za recept.
Dobrý den, chtela bych upéct kulaty dort. Jak velkou formu budu potřebovat? Dekuji
Milá Ančo, mrkvový dort můžeš péct v ráfku 20 nebo 22cm průměru. Ta dávka je ze 4 vajec a můžeš jirozdělit na dva ráfky. Bude se to lépe péct a nebude potřeba rozkrojit na půl po upečení 🙂 Tak ať se podaří 🙂
Dobrý den, pokud potřebuji upéct dort bez ořechů, kokosu a rozinek, změní se prosím gramáž u ostatních surovin? Děkuji
Dobrý den, Zuzko, v tomto případě je potřeba tyto suroviny nahradit suchými přísadami např. více polohrubé celozrnné, nebo bezlepkové mouky. Krásný den a úspěšné pečení 🙂
Dobrý den, pokud snizim cukr,musím jej nahradit moukou např? Dekuji
Hezký den, cukr bychom moukou nenahrazovali, korpus by mohl změnit konzistenci:)
Krásné odpoledne děkuji moc za recepty..vyzkousim mrkvovy dort..dělám ho už dlouho ale teď vyzkouším ten váš .tak se moc těším.
Moc děkujeme za milou zprávu Marcel a držíme palce, ať chutná 🙂
Zdravím, děkuji za recept, vypadá famózně, určitě vyzkouším
Dobrý deň, robila som niečo podobné, ale tento vyzerá super….určite vyskušam. Ďakujem
Ať se povede 🙂
Uzasny recept, dakujem. Konecne som upuekla mrkvovu tortu aku som chcela a ziadne “nedopecene, vlhke cudo”.
poradite keby tom chcem upiect ako tortu do akej velkej formy mam dat?super recepty
Hezký den, Mario, jak uvádíme v textu, forma cca 32 x 26cm 🙂
Dobry den, staci pecenie na 160°C? Piekla som na 160 50 minut a po rozkrojeni je torta v strede nedopecena, musim ju dopekat. Ma niekto skusenost? Dakujem.
Hezký den, Luci, každá trouba je jiná, a peče různě rovnoměrně, či reální teploty také nemusí odpovídat. Je potřeba, aby trouba byla na tu teplotu dostatečně už rozpečená v době vkládání dortu. Tedy mělo by to stačit, ale faktorů, které dopečení ovlivňují je mnoho, třeba i pečicí program, rozměr formy a tedy tloušťka dortu. Nevzdávej to a zkus ještě pokus 🙂 Držíme palce!