Blog

...ať nejsi mimo mísu

13.6. 2024

Letní jahodové řezy

Znáte něco lepšího než jahody? My tedy ne! Jak přijde jejich sezóna, tak pečeme dorty, řezy, bublaniny, koláče a zavařujeme marmelády o sto šest. Tentokrát pro vás máme recept na jahodové řezy ozdobené tvarohovou šlehačkou. Až je vyzkoušíte, jiné už péct nebudete. Nejsou prostě k nakousnutí?! Recept pro nás připravil Jakub Hübner, sledovat ho můžete na profilu @vypecenej_dzejk. Chceš mít...

12.6. 2024

Indiánky

Ve výloze žádné cukrárny snad nemohou chybět. Tento recept je pro milovníky tradičních cukrárenských dobrot z meringue a piškotu, originálně v růžovém kabátku. Recept na zhruba 20 menších indiánků od @makronky_od_miri. Recept na buflery (kulaté piškoty):35 g cukru krupice2 vejce55 g hladké mouky20 g vody Cukr s bílky vyšlehejte do pevného sněhu. Žloutky vyšlehejte s vodou a postupně přidávejte mouku. Směs pak opatrně spojím...

17.5. 2024

Punčové řezy

Udělejte si doma „punčák“ jako z cukrárny. Krásně vláčný, voňavý a oku lahodící. Skvělý recept pro nás připravila @paniruzickova. SUROVINY5 vajec100 g polohrubé mouky100 g cukru krupice1/4 lžičky prášku do pečiva (nemusí být)potravinářská barva červenárybízová marmeláda Pomerančovo-rumový sirup150 g rumu200 g  šťávy z pomerančů(nebo džusu)200 g vody350 g cukru krupicekůra i šťáva z půlky citronu1 celá skořice Citronová poleva150 g cukru...

Koblížky
17.5. 2024

Koblížky s višňovou marmeládou

Kdo by odolal pravým koblížkům s domácí marmeládou, chuťově tak vzdáleným kupovaným? Vyzkoušejte tradiční a poctivou přípravu téhle staročeské dobroty a jen sledujte, jak se všichni strávníci olizují až za ušima. Na 10 koblížků budeme potřebovat:270–280g hladké mouky75g mléka12g čerstvého droždí2 vejce30g cukru krupicemletávanilka2g soli70g studeného máslaCukr s vanilkou či vanilkovým prachem na obalení Na 2 sklenice marmelády budeme potřebovat:500 g...

srdíčka
29.4. 2024

Ořechová srdíčka

Ti, kteří milují kombinaci mletých ořechů a voňavé skořice se do těchto srdíček bez pochyb zamilují.

9.4. 2024

Růže s mangovým vkladem

Oslaďte život, den nebo odpoledne touto cukrářskou delikatesou od výherkyně naší výzvy Vlaďky Leštinové. Dokonale vyvážená kombinace svěžího exotického manga a slaďoučké pěny z bílé čokolády probudí vaše chuťové pohárky a potěší nejednoho člena rodiny nebo návštěvu. KORPUSSUROVINY230 g hladké mouky20 g holandského kakaa80 g cukr moučka2 žloutky150 g máslavanilkový cukr POSTUPZe všech surovin vypracujeme těsto, které necháme...

25.3. 2024

Pavlova zajíčci

Velikonoce a sladké pochutiny jsou nerozlučně spojeny. Co by to bylo za svátek bez lahodných dortů a dezertů? Pokud hledáš novou a kreativní výzvu pro své velikonoční menu, pak jsi na správném místě. Pavlova zajíčci jsou nejen lahodní, ale také roztomilí a originální. V rámci únorové výzvy, která se měla rozplynout na jazyku, tento úžasný recept vypracovala Veronika a věříme, že se brzy budou...

Bublanina
6.3. 2024

Obláčková bublanina

Nadýchaný moučník jako od babičky, který nemůže chybět u žádného nedělního oběda. Tentokrát v netradiční podobě se svěží kombinací šťavnatých jahod a křupavých pistácií. Recept pro nás připravil herec a zpěvák Jakub Hübner a sledovat ho můžete na IG @jakub_hubner_official. Obláčková bublanina Budete potřebovat:Plech cca 25×35 cm Suroviny200 g hladké mouky50 g pistáciové mouky nebo mandlové mouky5 vajec M150 g změklého másla125...

4.3. 2024

Lískooříšková tartaletka

Lískooříškové tartaletky od Beáty jsou lahodné dezerty, které spojují křehké těsto, jemnost oříškovo-karamelového krému a křupavost praliné. Tato chuťově vyladěná pochoutka krásně kombinuje v dezertu různé struktury a dopřává tak ochutnat skutečně plnou kombinaci v jednom soustu. Tento recept na oříškové tartaletky uzavírá náš TOP výběr receptů z lednové oříškové Sweet Flow výzvy pečení. KorpusSUROVINY125 g hl. mouky60 g cukru 90 g...

lískooříškové tiramisu
28.2. 2024

Lískooříškové Tiramisu

Lískooříškové Tiramisu představuje neodolatelnou a kreativní variaci na klasický italský dezert. Tato lahodná pochoutka spojuje jemnou vrstvu lískooříškového krému s kávovým nádechem a lahodnou mascarpone omáčku. Článek o lískooříškovém Tiramisu vás provede krok za krokem přípravou tohoto lahodného dezertu, který pro nás připravila Eliška, účastnice lednové oříškové výzvy pečení se Sweet Flow. SUROVINY(na 4 větší porce)cukrářské piškoty (domácí či kupované)silná kávalískooříškový...