KORPUS
SUROVINY
230 g hladké mouky
20 g holandského kakaa
80 g cukr moučka
2 žloutky
150 g másla
vanilkový cukr
POSTUP
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v lednici minimálně hodinu odpočívat. Vykrájíme kolečka a pečeme v předehřáté troubě na 150°C cca 12–15 minut.
MANGOVÝ VKLAD
SUROVINY
200 g čerstvého nebo zmraženého manga
POSTUP
Kostičky manga povaříme, rozmixujeme a vytvoříme pyré. Nalijeme do silikonových formiček a necháme alespoň 8 hodin zamrazit, nejlépe do druhého dne.
PĚNA Z BÍLÉ ČOKOLÁDY
SUROVINY
500 ml smetany ke šlehání
280 g bílé čokolády
6 plátků želatiny
několik kapek vanilkového extraktu
POSTUP
Plátky želatiny necháme nabobtnat ve studené vodě. Část smetany (200 ml) zahřejeme,
přidáme vymačkanou želatinu a vanilkový extrakt. Teplou směs nalijeme na čokoládu a dobře
rozmícháme. Druhou část smetany (300 ml) vyšleháme zvlášť dotuha a opatrně ji přimícháme
do vychladlé čokoládové směsi. Do silikonové formy nalijeme část pěny, vložíme zmrzlý
mangový střed a zalijeme zbytkem pěny. Dáme minimálně na 8 hodin do mrazáku, nejlépe
přes noc.
SESTAVENÍ
Zmraženou pěnu vyndáme ze silikonové formy, nastříkáme červeným Velvet sprejem a
položíme na čokoládovou sušenku.
Jmenuji se Vladislava Leštinová, pocházím z Jižních Čech a jsem učitelkou matematiky na základní škole. Momentálně jsem na rodičovské dovolené a se svým synem Vojtíkem trávím většinu svého času. Ve volném čase nejraději vymýšlím nové recepty a příchutě. Pečení jsem propadla právě během rodičovské dovolené, kdy jsem zpočátku chtěla “jen” umět dokonalé makronky, postupně se z toho stala ale vášeň, která mi dělá neskutečnou radost. Výzvy se Sweetflow mě posunuly o několik stupňů nahoru a já se díky nim naučila nepřeberné množství dovedností a praktik. Zcela upřímně se těším na každý nový měsíc a s ním další cukrářskou výzvu, díky níž zkusím zase něco nového.
Pokud by vás má práce zajímala, koukněte na můj IG profil @vladkalestinova.