Smíchej měkké máslo a moučkový cukr, dokud nevznikne hladký krém. (Při zpracování v robotu použij stromeček.)
Přidej žloutky.
Přidej polovinu mouky se solí. Jakmile je vše dobře zpracované, přidej zbytek mouky a hrubou sůl.
Pozor, aby se těsto nepřepracovalo. Máslo by se pak začalo rozpouštět a těsto by změnilo strukturu a srazilo by se. Stačí, aby se vše jen dobře spojilo.
Dej těsto na pracovní plochu a ověř, zda je mouka dobře vmíchaná.
Těsto dej do lednice na 6 – 8 hodin nebo nejlépe přes noc.
Těsto vyválej, vykroj dle tvaru formiček a vlož do formiček.
Těsto by formičky nemělo překrývat. Snaž se udělat rovné okraje cca 2 mm pod okrajem formičky.
Těsto na dně formičky propíchej vidličkou a k zatížení můžeš použít keramické kuličky (nebo obyčejné fazole) na alobalu.
Peč na 165 – 170 °C cca 10 – 12 minut.
Recept na mandlový krém (mandlová náplň, která se peče)
100 g másla (extra měkké)
100 g cukru moučka
100 g mandle celé loupané
20 g kukuřičného škrobu
16 g hladké mouky
100 g vejce (2 ks)
8 g rumu
Jakmile krémem tartaletky naplníš, musíš znovu upéct! Tento krém je tradiční NÁPLŇ, která musí projít tepelnou úpravou.
Přendej horký krém do mísy a přidej 1 plátek želatiny (dle návodu) a mixuj v robotu, aby se vychladil. Přidej 40 g mletých pistácií. Jakmile krém vychladne na teplotu mezi 35 – 40 °C přidej 140 g našlehané smetany 33% a míchej stěrkou. Dej na 4 hodiny do lednice. Poté krém jemně stěrkou zamíchej a můžeš přendat do zdobícího sáčku.
Zvlášť připrav do mísy žloutky, kukuřičný škrob a zbývající cukr. Rozšlehej až do pěny.
Do žloutkové směsi přidej polovinu vroucího mléka. Přilévej pomalu, ale za neustálého míchání. Když se zbývající mléko vaří, přidej žloutkovou směs a vař na nízkém středním stupni po dobu 3 – 4 minut. Energicky šlehej od rohů a dělej kruhy do centra.
A jak na další tartaletky? Tajemství Tartaletek ti prozdradíme v jednom z nejoblíbenějších online kurzů.
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Funkční
Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely.Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.