Cheesecake ala frgál

24.9. 2024Martina152x0

Ojediněle pojatý cheesecake s nádechem Valašska a jeho tradičních chutí překvapí vás i vaše hosty. Bude se hodit jako moučník, dobrota ke kávě nebo jako svačina pro spoustu energie.

Ingredience:
150 g ovesných sušenek
65 g másla
30 g bílé čokolády
60 g smetany
1 celé mascarpone (250 g)
2 vrchovaté lžíce povidel
1 zarovnaná lžička dýňového koření
1 lžička vanilkového aroma
namleté vlašské ořechy
2 zralé hrušky
1,5 lžíce másla
20 g cukru
8 lžičky citronové šťávy
83g smetany ke šlehání
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky skořice
2 plátky želatiny

Postup:
Na základ cheesecaku smícháme rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem, nasypeme do formy o průměru 18 cm a upěchujeme. Dáme na chvíli ztuhnout do ledničky.

Krémová vrstva

Ohřátou smetanu nalijeme na čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí. Poté ganache promixujeme ručním mixérem a necháme vychladnout. Nakonec ji smícháme s mascarpone, povidly, dýňovým kořením a vanilkovým extraktem a hotový krém naneseme na sušenkový základ.

Krémovou vrstvu posypeme namletými vlašskými ořechy.

Hruškové pyré – Zralé hrušky oloupeme a nakrájíme na menší kousky, které spolu s máslem, cukrem, citronovou šťávou, kukrumou a skořicí vložíme do hrnce. Necháme je na mírném plameni probublávat dokud hrušky úplně nezměknou. Poté je rozmixujeme do hladka a dokud je směs ještě teplá, přidáme do ní předem namočené želatinové plátky. Po zchladnutí smícháme hruškové pyré s ušlehanou šlehačkou a naneseme na ořechovou vrstvu. Cheescake necháme ztuhnout v ledničce. Dobrou chuť!

Recept pro nás připravila Hana Valerie Doležalová, čerstvá maminka, nadšená food fotografka a amatérská pekařka.  Miluje výzvy a ráda zkouší nové věci. V rámci možností se snaží péct a fotit co to jde. Největší fanoušek jejího pečení a zároveň fotografický asistent je její manžel. Sledovat ji můžete na Instagramu.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.