Domácí verze krále šlehačkových dortů nadýchaná jako obláček potěší vaše chuťové buňky a kontrast tmavé a světlé šlehačky polahodí i vašemu oku.
Dort Harlekýn
KORPUS
SUROVINY
125 g cukru krupice
2 vejce
5 lžic vlažné vody
5 lžic oleje
125 g hladké mouky
20g kakaa
1/3prášku do pečiva
špetka soli
POSTUP
Oddělíme bílky od žloutků. Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme do pevného sněhu.
Zvlášť utřeme žloutky s cukrem do pěny. Postupně přidáme vlažnou vodu, olej, prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Hmotu rozetřeme do dortové formy 24 cm v průměru a pečeme v předehřáté troubě na 180 ºC asi 20 minut.
PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA
SUROVINY
500 ml smetany ke šlehání
100 g hořké čokolády 55% Callebaut
100 g cukru krupice
15 g kakaa
POSTUP
Smetanu ke šlehání svaříme společně s cukrem a kakaem. Horkou směs nalijeme na čokoládu a mícháme do rozpuštění. Směs přecedíme do misky, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladit přes noc.
VANILKOVÁ ŠLEHAČKA
SUROVINY
500 ml smetany ke šlehání 40%
40 g moučkového cukru
vanilkový lusk
POSTUP
Smetanu vyšleháme společně s cukrem a vanilkovým luskem do tuha.
ROZVAR
SUROVINY
20 ml vody
20 ml Baileys likéru
20 g cukru krupice
POSTUP
Vodu s cukrem svaříme, stáhneme z plotny a přidáme likér Baileys.
SESTAVENÍ
Vychladlý korpus prokapeme rozvarem. Vyšleháme pařížskou šlehačku a rozetřeme na korpus. Následně rozetřeme vanilkovou šlehačku. Malou část pařížské i vanilkové šlehačky přendáme do sáčku s řezanou špičkou a dozdobíme dort dle fantazie
Jmenuji se Vladislava Leštinová, pocházím z Jižních Čech a jsem učitelkou matematiky na základní škole. Momentálně jsem na rodičovské dovolené a se svým synem Vojtíkem trávím většinu svého času. Ve volném čase nejraději vymýšlím nové recepty a příchutě . Pečení jsem propadla právě během rodičovské dovolené, kdy jsem zpočátku chtěla “jen” umět dokonalé makronky, postupně se z toho stala ale vášeň, která mi dělá neskutečnou radost. Výzvy se Sweetflow mě posunuly o několik stupňů nahoru a já se díky nim naučila nepřeberné množství dovedností a praktik. Zcela upřímně se těším na každý nový měsíc a s ním další cukrářskou výzvu, díky níž zkusím zase něco nového. Pokud by vás má práce zajímala, koukněte na můj IG profil @vladkalestinova.