Dort Harlekýn

18.7. 2024Michaela1294x0

Domácí verze krále šlehačkových dortů nadýchaná jako obláček potěší vaše chuťové buňky a kontrast tmavé a světlé šlehačky polahodí i vašemu oku.

Dort Harlekýn

KORPUS
SUROVINY

125 g cukru krupice
2 vejce
5 lžic vlažné vody
5 lžic oleje
125 g hladké mouky
20g kakaa
1/3prášku do pečiva
špetka soli

POSTUP

Oddělíme bílky od žloutků. Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme do pevného sněhu.
Zvlášť utřeme žloutky s cukrem do pěny. Postupně přidáme vlažnou vodu, olej, prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Hmotu rozetřeme do dortové formy 24 cm v průměru a pečeme v předehřáté troubě na 180 ºC asi 20 minut.

PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA
SUROVINY

500 ml smetany ke šlehání
100 g hořké čokolády 55% Callebaut
100 g cukru krupice
15 g kakaa

POSTUP

Smetanu ke šlehání svaříme společně s cukrem a kakaem. Horkou směs nalijeme na čokoládu a mícháme do rozpuštění. Směs přecedíme do misky, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladit přes noc.

VANILKOVÁ ŠLEHAČKA
SUROVINY

500 ml smetany ke šlehání 40%
40 g moučkového cukru
vanilkový lusk

POSTUP

Smetanu vyšleháme společně s cukrem a vanilkovým luskem do tuha.

ROZVAR
SUROVINY

20 ml vody
20 ml Baileys likéru
20 g cukru krupice

POSTUP

Vodu s cukrem svaříme, stáhneme z plotny a přidáme likér Baileys.

SESTAVENÍ

Vychladlý korpus prokapeme rozvarem. Vyšleháme pařížskou šlehačku a rozetřeme na korpus. Následně rozetřeme vanilkovou šlehačku. Malou část pařížské i vanilkové šlehačky přendáme do sáčku s řezanou špičkou a dozdobíme dort dle fantazie

Jmenuji se Vladislava Leštinová, pocházím z Jižních Čech a jsem učitelkou matematiky na základní škole. Momentálně jsem na rodičovské dovolené a se svým synem Vojtíkem trávím většinu svého času. Ve volném čase nejraději vymýšlím nové recepty a příchutě . Pečení jsem propadla právě během rodičovské dovolené, kdy jsem zpočátku chtěla “jen” umět dokonalé makronky, postupně se z toho stala ale vášeň, která mi dělá neskutečnou radost. Výzvy se Sweetflow mě posunuly o několik stupňů nahoru a já se díky nim naučila nepřeberné množství dovedností a praktik. Zcela upřímně se těším na každý nový měsíc a s ním další cukrářskou výzvu, díky níž zkusím zase něco nového. Pokud by vás má práce zajímala, koukněte na můj IG profil @vladkalestinova.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.