Pavlova zajíčci

25.3. 2024Michaela1105x0

Velikonoce a sladké pochutiny jsou nerozlučně spojeny. Co by to bylo za svátek bez lahodných dortů a dezertů? Pokud hledáš novou a kreativní výzvu pro své velikonoční menu, pak jsi na správném místě. Pavlova zajíčci jsou nejen lahodní, ale také roztomilí a originální. V rámci únorové výzvy, která se měla rozplynout na jazyku, tento úžasný recept vypracovala Veronika a věříme, že se brzy budou rozplývat na jazyku i tobě. Připrav se na sladkou výzvu a dej svým Velikonocům nový rozměr s těmito křehkými a lahodnými Pavlova zajíčky!

RECEPT: 

Pavlova: 
2 větší bílky (60g) 
100g cukru krupice
1/2 lžičky octu 
1 lžička kukuřičného škrob 

Na dokončení:
150 ml smetany ke šlehání
Ovoce podle chuti   
Černý máslový krém/rozpuštěná čokoláda  

Tohle množství vystačí na 4 zajíčky. 

🍀POSTUP:

Bílky s cukrem vyšleháme do pevného sněhu a nakonec stěrkou dobře vmícháme ocet a kukuřičný škrob. Tuhý sníh přendáme do sáčku s hladkou zdobící špičkou a tvarujeme mističky a ouška – já jsem potom ještě uhladila mističky stěrkou tak abych byla s tvarem zajíčka spokojená.
Dáme do vyhřáté trouby na 120 stupňů, po deseti minutách snížíme teplotu na 100 stupňů a sušíme ještě další asi hodinu a půl. Na konci troubu vypneme a necháme pavlovy vychladnout uvnitř v troubě (klidně přes noc).
Na vychladlé mističky namalujeme máslovým krémem nebo čokoládou zajíčkův obličej, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a ovocem. 🥭🍓

O mě 🙂
Jmenuji se Veronika, pečení mám ráda dlouhá léta, ale pořádně jsem mu propadla až před nedávnem – při pečení dortu pro mého syna k prvním narozeninám. Baví mě zkoušet nové recepty, studovat technické postupy a svoji pečící cestu dokumentuji a sdílím na mém instagramovém profilu @sweetbento_brno.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.