17.3. 2022
Svátky jara, pohanské zvyky nebo křesťanský svátek… Ať už Velikonoce pojímáte jakkoli, vždy se všichni sejdeme u jednoho prostřeného stolu, který přetéká velikonočními dobrotami. Velikonoční nádivka, jidášky, mazanec, pečené maso nebo zelený salát. Rozhodně nesmí chybět ani beránek. A jestli letos chceš vyzkoušet nový recept, máme pro tebe oříškového beránka velkého i malého. Vyzkoušet můžeš v receptu jak vlašské...
11.3. 2022
Mluvíme-li o chlebu, mojí první volbou je vždy kváskový. Většina odborníků se shodne, že je kváskový chléb zdravější, lépe stravitelný a že je jeho chuť neuvěřitelná. Ačkoli drožďový chléb může být také skvělý, velkým problémem je právě množství droždí. Běžně se v pečivu setkáváme s nadbytečným množstvím, které má jediný důvod: urychlit proces kynutí. Výsledkem je příliš plynaté těsto...
19.2. 2022
Jemné nadýchané pečivo plné ořechové náplně. Moučník z kynutého těsta stočený do copu zmizí, hned jak po vyndání z trouby vychladne. (Alespoň trochu:)) Recept na babku musíš rozhodně vyzkoušet. Recept pro nás s láskou připravila Adéla z Food Adyct. Její práci můžeš sledovat na @foodadyct. Recept na 1 ořechovou babku (forma o rozměrech 30 x 13 cm) Ořechová náplň:200 ml plnotučného mléka150 g mletých vlašských...
15.2. 2022
Domácí rohlíky jsou nejlepší. Křupou a ještě voní, když je vyndáváš teplé z trouby. Tady máme recept na ty celozrnné. Recept pro nás připravila Adéla z peceni_cko. Recept na 10 ks celozrnných rohlíků:360 g hladké mouky + na podsypávání90 g žitné celozrnné mouky1 lžička cukru20 g droždí150 ml vody150 ml perlivé vody1 lžička vody60 g sádla sůl Postup na rohlíky: Smíchej 50...
4.2. 2022
Panna cotta je klasický italský dezert, který najdete takřka v každé dobré italské kavárně. Sama jsem byla dlouho přesvědčená, že jde pouze o recept do skleničky. Někdy s přelivem nebo jen ovoce nahoru a tečka. Před lety mě z omylu vyvedl pobyt v Římě, kde z panna cotty takřka všude dělaly řezy a já se do tohoto způsobu servírování úplně zamilovala. Je to totiž, alespoň...
3.2. 2022
Že to bez lepku nejde? Ale jde. I tartaletky umí být bezlepkové. Chtělo to trochu vychytat recept, ale od toho máme v týmu odborníka na slovo vzatého. Prostě profesionální cukrář, který ladil tartaletkový korpus jak housle, až nakonec vytvořil něco naprosto dokonalého. Bezlepkový korpus tartaletek tak naplnil kvalitní čokoládou, chutí višní a pistácií. Kombinace chutí, která potěší všechny smysly...
1.2. 2022
Projdi si s námi ty nejznámější dorty, které doslova zdolaly celý svět. Většinu z nich můžeš ochutnat nejen v českých cukrárnách, ale díky online kurzům a dostupným receptům si je v úžasné kvalitě můžeš upéct také doma. Předáme ti pár fíglů na francouzský Opera dort mnoha vrstev, vídeňský čokoládový Sacher dort, australský sněhově bílý dort Pavlova nebo německý tajemný višňový Schwarzwaldský...
21.1. 2022
Když se poví cupcakes, hned se mi vybaví krásné nazdobené muffinky. Miluju na nich, že se dají udělat na sto způsobů a dají se krásně, barevně sladit a dozdobit. Nedávno jsem dokonce objevila nádherné košíčky, takže nápad na jejich upečení byl hned jasný. Pistácie, limetka… to je božské spojení. Úžasná chuť těchto fenomenálních ořechů s kyselým krémem, to se zkrátka musí...
16.1. 2022
Společně s Adélou, food blogerkou vystupující na instagramu jako @foodadyct, ti přinášíme tip, jak využít při pečení sezamovou pastu tahini. Zkus variantu na legendární banana bread. Tentokrát je to recept s čokoládou a tahini pastou. Pokud jsi sezamovou pastu při pečení ještě nevyzkoušel, jdi rozhodně do toho. Tahini dodává chlebíčku jedinečnou vláčnost. Ingredience na 1 chlebíček 2 přezrálé banány60 ml klasického olivového...
29.12. 2021
Makronky samy o sobě jsou pro někoho slavnostním dezertem a velkou cukrářskou výzvou, pro jiné se Makronky stávají slavnostními teprve výběrem náplně. Tak či onak kvalitní dokonalá náplň je u Makronek zásadní. Vyplatí se zkoušet odlišné tóny čokolády, pohrát si s různým ovocem nebo vyzkoušet kombinaci dvou náplní. Někdy celou Makronku ještě více povznese špetka kvalitní soli, chilli nebo...