23.12. 2021
Recept si pro Sweet Flow připravila @ivuskapece Pokud si váš život nedokážete představit bez karamelu (tak jako já), tento recept je jako stvořený pro vás. Přípravy karamelu jsem se hodně dlouho bála. Všude jsem slýchala historky o spálených hrncích a roztavených špachtlích, tak jsem se do něj raději nepouštěla. Před rokem, když se přede mne postavila moje první...
20.12. 2021
U nás doma jsme velcí milovníci máku ve všech podobách, a tak není náhoda, že jsem se rozhodla připravit jedno cukroví právě makové. Protože máme rádi klasiku, cukroví je plněné máslovým krémem, ale to není vše. Uvnitř najdeš i povidla, která cukroví dodává zajímavý chuťový nádech a vše je doladěno navrchu citronovou polevou, která vyrovnává sladkost cukrových kousků....
18.12. 2021
Tento nádherný mini dort vznikl fúzí několika našich receptů. Připravila ho pro nás Leona, kterou můžeš potkat na Instagramu na profilu Kavárny mýho života. Inspiraci při pečení mini dezertu měla vskutku vánoční, a tak je uvnitř po rozkrojení stromeček z malinového džemu s lyofilizovanými malinami. Je vidět, že kreativita nezná meze a když ovládáš základní cukrářské techniky, můžeš tvořit jako mistr cukrář...
14.12. 2021
Tento recept vznikol úplnou náhodou, skrátka som mala chuť na niečo chrumkavé, voňavé, škoricové a prevoňané pomarančom. Tieto keksíky, až ich tak môžem nazvať sa dajú urobiť na rôzne spôsoby. Buď ako klasická sušienka, alebo ako lepené kolečká alebo niečo ako medvedie labky ..ale lepené. Tak som ich skúšala ja a nakoniec som im konce ešte aj omočila do čokolády....
11.12. 2021
… Naše teta peče léta na Vánoce vánočku, nereptáme, aspoň máme něco pro kočku. Tak to se u nás rozhodně nemůže stát. Vánočka je naše vánoční hvězda, bez které by nebyly ty pravé Vánoce. A tak dokud nezapleteme všechny copy a nenecháme ji vykynout a dozlatova upéct, nemůžou začít ty pravé Vánoce. Materiál: Kuchyňský robotŠpejleVelký plastový pytlík (60 L)2 stejné plechyAlobal...
5.12. 2021
Naše vánoční pečení se rozhodně nemůže obejít bez takové klasiky, jako jsou plněné ořechy. Zvykli jsme si toto cukroví dělat ve dvou variantách. Děláme rovnou dvojitou dávku těsta a do jedné dáváme kvalitní holandské kakao, díky němuž jsou ořechy opravdu tmavé a světlý krém v nich vynikne. Je čas, aby doma zavoněly pečené ořechy. Ořechy:350 g hladké mouky150...
26.11. 2021
Francouzská klasika, o kterou rozhodně nemůžete přijít. Připravuji ji často, nejen pro sváteční chvíle. Hovězí maso se pomalu a dlouho vaří v marinádě. Trpělivost se vám rozhodně vyplatí. Hovězí po burgundsku má intenzivní a delikátní chuť. Moje babička, které je neuvěřitelných 97 let, žije na jihu Francie a stále ještě sama vaří. Právě ona umí skvělý Boeuf Bourguignon. Tedy vlastně „une daube“....
25.11. 2021
Vánoční klasika, která u nás nemůže chybět. Linecké cukroví. Může mít různé tvary, ale vždy by mělo být krásně měkké. U nás je namazané výbornou lineckou nebo rybízovou marmeládou. Po vyzkoušení několika receptů jsem nakonec skončila u tohoto, který mi předala maminka mého manžela. Recept se mi osvědčil. S těstem se dobře pracuje a po naplnění je cukroví měkké již do druhého...
22.11. 2021
Marmelády z citrusů jsou především britskou doménou. Neobvyklá chuť v sobě spojuje sladkost, hořkost i nakyslost. Hodí se na tousty nebo palačinky, ale my ji milujeme třeba k sýrům. Zvláštní akcent jí dodává použité koření a citronová šťáva. Přidat lze i zázvor nebo trochu whisky. Tradiční anglický recept nepoužívá želírovací cukr, ale pomeranče se u něj vaří 4 hodiny. My tu ale máme...
16.11. 2021
Jemné linecké těsto v tomto koláči tvoří základ pro souhru chutí slaného karamelu a pekanových ořechů. Xavier se inspiroval v anglosaské kuchyni, kde se právě pekanové ořechy při pečení hojně využívají. Pekanové ořechy vynikají sladkou máslovou chutí a příjemnou vůní. Výborně se k nim hodí právě slaný karamel. A navíc, podobně jako další ořechy, obsahují vysoký obsah živin. Takže můžeme mluvit...