Sladká svatba plná bylinek

2.7. 2020Michaela3215x0

Svatební den má svou nezapomenutelnou atmosféru. Všichni mají takovou tu jiskru v oku a bezpochyby je to jeden z nejhezčích dnů, které v životě zažíváme. Kromě skvělých lidí, kteří bývají jeho součástí, atmosféru doplňuje také oblíbené jídlo. Svatební koláčky, dort a jiné sladkosti jsou samozřejmostí…

svatba dekorace

O ten šťastný den naší Míši a Ondřeje se teď podělíme i s vámi. Začlenili jsme totiž naše recepty a nápady, které vám ukazujeme v našich kurzech a tvorbě.

svatba

Bylinková svatba

Bylinky. Máme je na zahrádce, doma v truhlících na oknech, ale věděli jste, že se skvěle hodí třeba na svatbu?

Míša si splnila sen o svatbě, která voní všem. Vše začalo už zvaním hostů na stavbu. Spolu s pozvánkou předala snítku rozmarýnu a skleničku nasušených bylinek (majoránky, bazalky a tymiánu). Alternativou mohou být také čerstvé bylinky v květináči se zápichem s pozváním.

bylinky

Na svatbě byl nachystán bylinkový stůl. Na něm na hosty čekal domácí chléb různých druhů. K tomu napečené domácí sladké i slané sušenky. Vše doplněno o bylinkové olivové oleje.

bylinkové sušenky

Jak na olivový olej s bazalkou a česnekem?

  • 3 hrsti listů bazalky
  • 500 ml extra panenského olivového oleje
  • 1 citron
  • 5 stroužků česneku
  1. Bazalku omyj a nech oschnout. Nasekej a vlož na dno čisté sklenice společně s oloupanými a plochou stranou nože rozmáčklými stroužky česneku (tím česnek pustí aroma). Zalij olejem a šťávou z citronu (lžíce až dvě). Všechny listy by měly být ponořené v oleji.
  2.  Sklenici uzavři a vlož na několik dní do chladničky. Pak olej přeceď do čisté lahve. Spotřebuj nejpozději do 2 týdnů. Uchovávej v chladničce.
olej s bazalkou

Na rautovém stole byl výběr různých tapas neboli jednohubek. Slané štrůdly, šneci a delikatesy z listového těsta, které se stalo žádaným artiklem svatby. Dokonalé listové těsto na různé způsoby už na přání svatebčanů učíme v našem kurzu.

Štrůdl se zelím a uzeným

Listové těsto

210 g hladké mouky
28 g měkkého másla
60 g žloutků
5 g soli
65 – 70 g vody

Kostka másla
210 g másla (chlazené)
90 g hladké mouky

Náplň:

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 cibule
  • 1 kmín
  • 100 g předvařeného uzeného masa nebo anglické slaniny
  • 2–3 hrsti kysaného zelí
  • sůl 
  1. V menším hrnci rozpal olej. Opeč na něm cibuli doměkka. Přidej lžičku kmínu. Přisyp uzené maso nebo slaninu, nakrájené na kostičky. Chvilku opékej a nakonec přidej zelí. Nech dusit.
  2. Když zelí změkne, osol a nech vychladnout.

Sladká tečka v podobě levandulových makronek. Naše tipy, aby se ti povedly, najdeš na blogu.

levandulové makronky

Minidezerty jsou trendy a hodí se právě na svatbu. Proto Sweet Tapas z našeho kurzu nechyběli ani na svatbě Míši a Ondřeje.

Royal minidezert
Sweet Tapas – Royal

Osvěžení si hosté vychutnali v podobě okurkové limonády s mátou a jahodové limonády s meduňkou. Recepty na ně najdeš v našem článku.

okurková limonáda

A co tvoje vzpomínky na nějakou svatbu? Napiš nám do komentářů.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.