Blog

...ať nejsi mimo mísu

cukrář
18.7. 2020

Xavier: Cukrařina mi otevřela dveře do světa

Rozhodla jsem se vyzpovídat našeho cukráře Xaviera. Po období působení v zahraničí, ho láska a teplý malorský vítr zavál k nám do České republiky. Usadil se v Praze, založil rodinu a prošel vyhlášenými pražskými podniky (Celesté v Tančícím domě, Restaurace u Zlaté Studny, Cafe Savoy, Myšák). Již dvacet let sdílí svou vášeň k jídlu a pečení a ukazuje techniky „nejen“ francouzské cukrařiny profesionálům, ale i všem laikům, kteří...

Cheesecake
8.7. 2020

Smysl(upl)ný Financier bez lepku

Bezlepkový dort

Sladká svatba plná bylinek
2.7. 2020

Sladká svatba plná bylinek

Svatební den má svou nezapomenutelnou atmosféru. Všichni mají takovou tu jiskru v oku a bezpochyby je to jeden z nejhezčích dnů, které v životě zažíváme. Kromě skvělých lidí, kteří bývají jeho součástí, atmosféru doplňuje také oblíbené jídlo. Svatební koláčky, dort a jiné sladkosti jsou samozřejmostí… O ten šťastný den naší Míši a Ondřeje se teď podělíme i s vámi. Začlenili jsme totiž...

Domácí limonáda
27.6. 2020

Domácí limonáda, to je osvěžující nápoj, který se vryje do paměti

Také si některé hezké vzpomínky spojuješ s jídlem nebo nápojem, které sis zrovna vychutnával? Pro nás jsou domácí limonády a sirupy nejen příjemným osvěžením, ale také nostalgií. Je úžasné, že si je můžeš jednoduše připravit doma. Máme pro tebe přehled našich oblíbených a dostupných osvěžujících nápojů. Něco utrhneš, něco přidáš, povaříš, necháš vylouhovat nebo rozmixuješ a je to! Ať...

Fraiser
20.6. 2020

Milovaný Fraisier. Klasický, francouzský, odlehčený dort, ale s extra láskou navíc

Fraisier. Francouzská klasika. Jahodový dort pro každou příležitost.

jahodový dort
13.6. 2020

Jahody, kam se podíváš

Začíná nám krásné červené období, kdy konečně jahody chutnají a voní jako jahody. Je sezóna jahod. Nejlepší doba na jejich konzumaci. Jahody obsahují velké množství vitamínů: C a K, obsahují kyselinu listovou, draslík, mangan a hořčík. Velkou část jahod, téměř 90% tvoří voda. Jahody znali už ve starověkém Římě. Archeologové dokládají svými nálezy ještě dřívější konzumaci těchto plodů. Toto voňavé...

Tapas
6.6. 2020

Gurmánský sen o Madridu

Také se ti stává, že se někdy zasníš? Že v mysli putuješ po místech, která jsi navštívil a vzpomínáš na chutě, vůně, pocity. Jaké to bylo, když tě hřálo slunce nebo jsi mokl uprostřed ulice Madridu? Já ano. Tohle je můj gurmánský sen o Madridu. Nedávno na mě na internetu vyskočila fotografie churros a ty asociace (zejména ty gurmánské), které to v mé hlavě...

domácí tradiční sušenky
4.6. 2020

Domácí tradiční sušenky

Domácí keksíky neboli sušenky. Mám pro tebe dva rychlé recepty ze zdánlivého sousedství. Jeden na anglické shortbread mám od anglického pekaře, se kterým jsem pracoval v Londýně. Ten druhý, to je tradiční sušenka mých francouzských kořenů, Sablé Viennois. Shortbread Shortbread je tradiční skotská sušenka. Tento recept mi dal můj kolega, se kterým jsem pracoval v londýnské pekárně. Obsahuje...

borůvkový cheesecake
1.6. 2020

Borůvkový cheesecake

Cheesecake je dezert dvou vrstev. Jedna je tvořena krustou z rozdrobených sušenek, druhá vrstva je sýrová. Existují pečené i nepečené variace. Obě mají své kouzlo. Borůvkový cheescake Recept na 6 kousků Korpus 135 g rozdrcených sušenek (tip: Použít můžete i zbytky lineckého těsta.)55 g rozpuštěného másla10 g javorového sirupu10 g mléčné čokolády Na jednu porci vychází přibližně 30 –...

Makronky malina
23.5. 2020

Malinové makronky francouzského cukráře

Není to tak dávno, co jsme tu naservírovali pár rad, jak upéct makronky, jako profesionální cukrář. A teď jsme si pro tebe nachystali také recept na jedny malinové. Ingredience na Makronky Malinová náplň View this post on Instagram Příspěvek sdílený Sweet Flow (@sweetflow.cz) Postup: Malinová náplň Svaříš 400 g čerstvých nebo mražených malin s cukrem a citronovou šťávou. Směs se...