23.5. 2020
Jen málokdy mě něco tak překvapilo a potěšilo, jako když si Tom odvážel do Ameriky můj recept na brownies. Ten kdo ho ochutnal ví, že tahle nálož čokolády, co je tak vláčná a rozplývá se na jazyku, se nedá odmítnout. Manžel čas od času zve na pracovní oběd k nám domů některé své obchodní partnery ze zahraničí. Měla jsem příležitost hostit už...
18.5. 2020
Jak jinak než s čokoládou. Pečeme je často, nejen dětem. Recept jsme si přivezli z Francie, kde se na ně stála fronta. Teď jsou v řadě i naše děti, a tak jsme ubrali i trochu cukru. Myšlenka amerického snu už je možná mýtus, avšak náš recept na cookies, které mají svůj historický původ ve Spojených státech amerických, je skutečný sladký sen. Tyto cookies...
7.5. 2020
Makronka je malá barevná pusinka. (Té se v cukrářských kruzích říká: Meringue.) Příprava makronek vyžaduje trochu soustředění a znalost některých vychytávek. Žádný učený z nebe nespadl. A u makronek to platí dvojnásob. Tuto francouzskou ikonu musíš zkusit. Se 7 radami, které ti dáme, bude cesta k úspěchu snazší. Jak by měla taková dokonalá makronka vypadat? Můžeš se inspirovat u profesionálních cukrářů,...
26.4. 2020
My víme, že když se někdy používá moc odborných výrazů člověk se v tom může ztratit. Tak tu pro tebe máme kapesní pekařský slovník. Jamalalicha? Jamalalicha. Jamalalicha, i paprťála, chánua, chánua, e chánua, e chánu, džalala, džalala-a, a paprťála… patláma, patláma, patláma a žbrluch! – Chm! Z filmu Císařův pekař Tak tomu nerozumíme ani my. Čemu ale rozumíme, to...
24.4. 2020
Mrkev v dortu umí zázraky. Způsobí, že je dort vláčný a vlhký. Krém z lučiny mu pak dodá šmrnc. Tento recept už vyzkoušel nejeden mlsný a náročný jazýček. A výsledek? Na korpus mrkvového dortu budeš potřebovat: View this post on Instagram Příspěvek sdílený Xavier Carchenilla (@xaviercarchenilla) Na krém použiješ: Na ozdobu ti poslouží: Ganache montée a ořechy Nastrouhaná kůra z 1 limetky...
6.4. 2020
Ano, čtete dobře. Přinášíme vám historický recept, který se u nás dědí z generace na generaci. A my se o tento skvost chceme podělit právě s vámi. Těšíme se na něj, jako každý rok. Velikonoce máme prostě spojené s ním. Barevná vajíčka, vaječný koňak, osení, velikonoční nádivka a náš mazanec. Možná se mnou budete souhlasit: Ten nejlepší mazanec dělá naše maminka/babička/prababička. Je jasné, že...
5.4. 2020
Barvení vajec na Velikonoce… Chcete to vyzkoušet jinak? Každý asi někdy maloval vajíčka voskem, barvil je kupovanými barvami, lepil na ně obtisky, ale co přírodní barvy? Nezapomněli jsme na ně trochu? Přitom jsou netoxické a každý je máme doma. Pojďme se na to podívat. Naše oblíbená technika doma je pomocí cibulových slupek. Barva z nich je dokonalá. Může se pohybovat od...
15.3. 2020
Pojeď s námi na výlet do Francie nebo Ameriky. Cestovní pas? Není třeba. Stačí ti pánvička. Česká palačinka od babičky, francouzské crêpes a galetky nebo pancakes z Ameriky. Prostě letem palačinkovým světem. České palačinky od babičky Na palačinkách vyrůstala asi spousta z nás. Je to klasika a rychlovka. Navíc s domácí jahodovou, meruňkovou nebo višňovou marmeládou je to dokonalost sama. Suroviny na přípravu těsta:...
14.3. 2020
Dělání, dělání, všechny smutky zahání… Taky tě přepadá smutek? Strach? Divná nálada? Někdy prostě člověku do zpěvu není. Občas ale naopak ta písnička pomůže. A tak si zpíváme před zrcadlem, ve sprše, v kuchyni a nebo společně všichni doma. Nahodíme společnou notu, a i když je jeden z nás na tom mizerně, i ten se třeba přidá. Nakonec i tomu nejsmutnějšímu z party se chce...
8.3. 2020
Ve chvíli, kdy k nám do rodiny přibyly děti, začala jsem trochu bojovat s několika výzvami. Chvíli mi trvalo, než jsem se s tím vyrovnala. Někdy to byly nervy, ale nakonec jsem řešení našla. Za prvé nedostatek kontinuálního času Známe to všichni, den má jen 24 hodin. Ale tohle není o nedostatku času obecně, ačkoli i to samozřejmě pociťujeme. S dětmi je...