Mandlová náplň
Základ, bez kterého se poctivá cukrařina neobejde
Klasika francouzské a světové cukrařiny
Mandlový krém je náplň, kterou musí každý cukrář umět.
Využije ji totiž v nejrůznějších klasických i moderních receptech.
Provedeme tě lekcí, jak na poctivý mandlový krém, tedy náplň, a přidáváme inspiraci pro využití.
Mandlový krém, který upečeš
Ideální do Mandlových croissantů, Tartaletek Gallete des rois a dortů s ovocem nebo čokoládou
Mandlová náplň recept
100 g másla (extra měkké)
100 g cukru moučka
100 g mandlí celých loupaných
20 g kukuřičného škrobu
16 g hladké mouky
100 g vajec (2 ks)
8 g rumu
Rozmixuj mandle, kukuřičný škrob a mouku na prášek.
Smíchej měkké máslo s cukrem. (Máslo nech klidně několik hodin v pokojové teplotě.) Vyšlehej v robotu do pěkné bílé pěny.
Přidej suché ingredience a šlehej 2 minuty na vyšší rychlost.
Postupně přidej vejce.
Přidej rum.
Krém dej do nádoby, přikryj ho a nech přes noc v lednici.
Před použitím doporučuji vyndat krém z lednice na 30 minut. Bude se s ním lépe pracovat.
Naplň s ním tvůj dezert a UPEČ.
!!!POZOR!!! Krém používáme pouze jako náplň nebo ozdobu na dezerty, které ale v zápětí pečeme nebo tepelně upravujeme.
Mandlová náplň obsahuje vejce a mouku, což znamená, že MUSÍ projít tepelnou úpravou.
Základ tedy máme a můžeme se podívat, kam s náplní.
Víš, že mandle obsahují nejvíce bílkovin ze všech oříšků?
Mandlová náplň v receptech
Všechny recepty s Mandlovou náplní musí projít tepelnou úpravou!
- Mandlový Croissant (francouzská dokonalost)
- Dorty
- Koláče s mandlovou náplní a ovocem
- Gallete des Rois (Francouzská milovaná klasika)
- Tartaletky
- Na Francouzský Toast
Na našem blogu najdeš další recepty
Mandlová náplň a Crème pâtissière dohromady? FRANGIPANE!
Online kurzy pečení
... z pohodlí tvé kuchyně. Pomohou ti zvládnout i ty největší cukrářské výzvy!
Daruj online kurz i jako dárek.