Mandlová náplň

Základ, bez kterého se poctivá cukrařina neobejde 

Klasika francouzské a světové cukrařiny

Mandlový krém je náplň, kterou musí každý cukrář umět.

Využije ji totiž v nejrůznějších klasických i moderních receptech.

Provedeme tě lekcí, jak na poctivý mandlový krém, tedy náplň, a přidáváme inspiraci pro využití.

Mandlový krém, který upečeš

Ideální do Mandlových croissantů, Tartaletek Gallete des rois a dortů s ovocem nebo čokoládou

sleva
sleva

Mandlová náplň recept

100 g másla (extra měkké) 
100 g cukru moučka
100 g mandlí celých loupaných
20 g kukuřičného škrobu
16 g hladké mouky
100 g vajec (2 ks)
8 g rumu

Rozmixuj mandle, kukuřičný škrob a mouku na prášek.
Smíchej měkké máslo s cukrem. (Máslo nech klidně několik hodin v pokojové teplotě.) Vyšlehej v robotu do pěkné bílé pěny.
Přidej suché ingredience a šlehej 2 minuty na vyšší rychlost. 
Postupně přidej vejce.
Přidej rum. 
Krém dej do nádoby, přikryj ho a nech přes noc v lednici.
Před použitím doporučuji vyndat krém z lednice na 30 minut. Bude se s ním lépe pracovat.

Naplň s ním tvůj dezert a UPEČ.

!!!POZOR!!! Krém používáme pouze jako náplň nebo ozdobu na dezerty, které ale v zápětí pečeme nebo tepelně upravujeme.

Mandlová náplň obsahuje vejce a mouku, což znamená, že MUSÍ projít tepelnou úpravou.

Základ tedy máme a můžeme se podívat, kam s náplní.

Víš, že mandle obsahují nejvíce bílkovin ze všech oříšků?

Mandlová náplň v receptech

Všechny recepty s Mandlovou náplní musí projít tepelnou úpravou!

Na našem blogu najdeš další recepty

Mandlová náplň a Crème pâtissière dohromady? FRANGIPANE!

Online kurzy pečení

... z pohodlí tvé kuchyně. Pomohou ti zvládnout i ty největší cukrářské výzvy!

Daruj online kurz i jako dárek.

OSTRUŽINOVÝ DORT

Dort, co má sex-appeal!
millefeuille

MILLEFEUILLE

Tisíce lístků a umění cukrařiny
Eclair

MASTERCLASS: CHOUX

Odpalované těsto
kváskový chléb Šumava

PRVNÍ KVÁSKOVÝ CHLEBA

Začni péct jednoduše

MOJE MAKRONKY

13 druhů a náplní, videa, tipy
Mini pavlova

DORT PAVLOVA

Lehká, ale vydrží?
Opera dort

OPERA DORT

Vrchol francouzské cukrařiny
Tartaletka

TAJEMSTVÍ TARTALETEK

Fantazie a kreace
Bûche de Noël -Vánoční poleno

Bûche de Noël

Vánoční poleno
mousse cake

LEHKÉ DORTY

Odlehčené, bezlepkové, snové
Sacher dort

SACHER DORT

Dost bylo suchých Sacherů!
kváskový chleba

PRŮVODCE KVÁSKOVÝM PEČENÍM

Kvásek je životní styl
Cukroví linecké

IKONICKÉ DRUHY CUKROVÍ

České i francouzské. Od cukráře i praprababiček.
Croissanty

LAMINOVÁNÍ A CROISSANTY

Pečivo, Viennoiserie
kremrole

ČESKÉ KREMROLE

Základy listového těsta a jak na 2 druhy kremrolí

LASKONKY

Tradiční české i hravé moderní

SWEET TAPAS

Minidezerty
Millefuille

KŘEHKÉ LISTOVÉ TĚSTO

Technika, postup, recepty
zástěra Sweetflow

ONLINE KURZ V DÁRKOVÉM BALÍČKU

Dárkový poukaz na online kurz a stylová zástěra v dárkové krabičce.
V kuchyni ve škole

V KUCHYNI PO ŠKOLE

Vzdělávací aktivity pro děti do kuchyně